Firenze a reneszánsz bölcsője

Firenze az olasz taromány, Toszkána fővárosa, és egyben kulturúlis központja. Az Appeninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében. Lakossága közel félmillió, de a városban tartozkodók száma ezt meghaladja a rengeteg turista, valamint a városban dolgozók miatt. A város hosszú múltra tekinthet vissza, a Kr. előtti I. században alapították, az 1400-as évektől a Mediciek uralták. Ma rengeteg történelmi, és kultúrális nevezetességnek ad otthont. A képen a híres Ponte Vecchio (Öreg híd) látható.Firenze a reneszánsz bölcsője

3 hozzászólás

Pál Péter2008, szeptember 23, - 22:03

ehhez egyszeruen nem tudok mit szolni csak hogy gyonyoru

zsuzsika09052009, október 30, - 20:48

írok egy könyvet és olaszországban fog játsszódni és asszem ezt is beleveszem mert szerintem is szép!!!!!

Gergely2014, augusztus 26, - 21:58

Aki teheti, tavasszal vagy ősszel menjen Firenzébe, mert nyáron elképesztően meleg (országos viszonylatban is az egyik legmelegebb város) és nedves, és bizony ez sokat ronthat az élményen.

Egy új miniszteri rendelet következtében az állami múzeumok 18 év alatt ingyenesen látogathatók, 18-25 év között kedvezménnyel, afölött teljes árat kell fizetni. Évente kétszer van múzeumok éjszakája, ilyenkor a belépő 1 euró. Minden pénteken a nagyobb múzeumok este 10- ig tartanak nyitva. Minden hónap első vasárnapján az állami múzeumokba a belépés ingyenes.

Hozzászólás

Hozzászólásod: